Pstruh pečený se šalvějí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kg Pstruh
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 506 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 372 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 163 mg
  • Draslík 934.9 mg
  • Vláknina 1972.8 mg
  • Vitamín A 1972.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné pstruhy rozpůlíme, vykostíme, omyjeme a osušíme. Po obou stranách je osolíme a posypeme jemně nasekanou šalvějí.

  • 2

    Pstruhy urovnáme do pekáčku s rozpuštěným máslem a pečeme v silně vyhřáté troubě. V polovině doby pečení posypeme ryby strouhankou, zakapeme citronovou šťávou a dopečeme.

Komentáře k receptu