Brambory s fenyklem, rajčaty a houbami v jednom hrnci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 400 g Hlíva ústřičná
  • 400 g Rajčata
  • 2.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Oregano čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 dl Rajčatová šťáva
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.5 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Kerblík
  • 1 polévková lžíce Fenykl čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 274 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 519 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1391 mg
  • Vláknina 16180.5 mg
  • Vitamín A 16180.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 81 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme a omyjeme brambory, hlívu ústřičnou, rajčata, chilli papričku, žlutou papriku, fenyklovou hlízu, cibuli a česnek.

  • 2

    Papriku a chilli rozkrojíme, odstraníme semínka a pokrájíme na tenké proužky. Rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na čtvrtky. Brambory nakrájíme na tenké plátky. Cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno. Hlívu rozkrájíme na menší kousky.

  • 3

    Omyté čerstvé bylinky (kerblík, oregano, bazalku) drobně pokrájíme. Nať fenyklu odložíme stranou na ozdobu.

  • 4

    V hrnci rozpálíme olivový olej, na kterém zpěníme cibuli s česnekem. Postupně budeme přidávat houby, pak papriku s chilli papričkou a vše za stálého promíchávání krátce osmažíme. Přidáme rajčata, brambory, vše ochutíme solí, pepřem, bylinkami, promícháme a pod pokličkou dusíme doměkka přibližně 10-15 minut.

  • 5

    Hotový pokrm dosolíme podle chuti, rozdělíme na talíře, ozdobíme snítkami fenyklu a podáváme.

Komentáře k receptu