Lín smažený v těstíčku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Lín
  • 200 ml Olej stolní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 616 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 130 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 28 mg
  • Draslík 37.6 mg
  • Vláknina 223.3 mg
  • Vitamín A 223.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené porce lína osolíme a pokapeme částí citronové šťávy.

  • 2

    Hladkou mouku smícháme s rostlinným olejem a vodou. Přidáme zbylou citronovou šťávu, pepř a sůl. Do těstíčka zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 3

    Porce lína namáčíme v těstíčku a smažíme v pánvi na oleji po obou stranách dozlatova.

Komentáře k receptu