Kachna ve vinné omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1500 g Kachna mražená
  • 200 g Slanina vepřová
  • 300 g Zelenina kořenová
  • 300 g Zakysaná smetana
  • 400 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1266 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 113 g
  • Sodík 452 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 48.4 mg
  • Draslík 321.8 mg
  • Vláknina 4335.2 mg
  • Vitamín A 4335.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a omytou kachnu naporcujeme a osolíme.

  • 2

    Do kastrolu vsypeme na kostičky nakrájenou slaninu a necháme ji zesklovatět. Vložíme porce kachny, opečeme po všech stranách a vyjmeme.

  • 3

    Do výpeku přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a očištěnou, na větší kusy nakrájenou kořenovou zeleninu. Osolíme, opepříme a krátce osmahneme. Zalijeme vínem, vložíme porce kachny a pod pokličkou dusíme doměkka. Chvíli před koncem dušení pokličku odstraníme.

  • 4

    Měkké maso vyjmeme a zeleninu prolisujeme sítem. Zalijeme smetanou rozšlehanou s hladkou moukou a povaříme.

  • 5

    Porce kachny upravíme na talíře a přelijeme vinnou omáčkou.

  • 6

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře k receptu