Kapustnica s klobásou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 210 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Švestky
  • 250 g Vepřové koleno
  • 300 g Zelí kysané
  • 2 g Nové koření celé
  • 6 g Paprika mletá sladká
  • 2 g Pepř černý celý
  • 150 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 ks Klobása - Čabajka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 498 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 97 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 27.8 mg
  • Draslík 278.1 mg
  • Vláknina 6230.3 mg
  • Vitamín A 6230.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, dáme do hrnce, zalijeme vodou a uvedeme k varu. Poté vodu slijeme, dáme novou a znovu uvedeme k varu. Vaříme 20 minut.

  • 2

    Zelí slijeme, lák dáme stranou a zelí samotné propláchneme. Přidáme ho k masu.

  • 3

    Cibuli a česnek oloupeme a společně s klobásou, kořením a švestkami přidáme k polévce. Vaříme 120 minut, poté maso a klobásu vyjmeme, pokrájíme na menší kousky.

  • 4

    Máslo rozehřejeme, poprášíme moukou a paprikou, 1 minutu povaříme, poté vlijeme 250 ml polévky, smetanu a dobře rozmícháme. Celou směs vlijeme do polévky. Vaříme 20 minut.

  • 5

    Přidáme maso a klobásu, osolíme a opepříme, dochutíme lákem ze zelí.

Komentáře k receptu