Polévka ze šalotky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Brambory
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 1 g Bobkový list
  • 300 g Šalotka
  • 200 g Špenát listový čerstvý
  • 2 g Tymián čerstvý
  • 300 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 1000 ml Vývar zeleninový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 5 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 463 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1439 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 57.8 mg
  • Draslík 1008.3 mg
  • Vláknina 8523.8 mg
  • Vitamín A 8523.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.8 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotku oloupeme společně s česnekem. Tři stroužky a všechnu šalotku pokrájíme na drobné kousky. Rozpálíme 15 g másla a osmahneme na něm česnek a šalotku. Smažíme 4 minuty.

  • 2

    Brambory oloupeme a pokrájíme na drobné kostičky. K cibuli přidáme koření, brambory a vývar. Uvedeme k varu a vaříme 20 minut. Poté vmícháme 200 ml smetany a znovu uvedeme k varu. Vyjmeme koření a polévku rozmixujeme. Ochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Na zbytku rozpáleného másla osmahneme zbývající česnek. Přidáme špenát, chilli, zbytek smetany a dusíme 5 minut. Osolíme, opepříme a odstavíme z plotny.

  • 4

    Sýr nastrouháme a vmícháme do omáčky. Hotovou polévku servírujeme přelitou lžící omáčky ze špenátu.

Komentáře k receptu