Neapolské fettucine

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 60 g Mrkev kořen
  • 500 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 15 g Petržel - nať
  • 80 g Celer řapíkatý
  • 500 g Těstoviny Fettuccine
  • 15 g Oregano čerstvé
  • 125 ml Víno bílé
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 387 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 341 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 300.8 mg
  • Vláknina 8687 mg
  • Vitamín A 8687 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu nakrájíme na kostičky. Cibuli, mrkev a celer podusíme pod pokličkou na malém ohni na oleji za občasného zamíchání asi 10 minut.

  • 2

    Do směsi přidáme rajčata, víno a cukr a přivedeme ji k varu. Potom stáhneme oheň, hrnec zakryjeme pokličkou a omáčku za občasného míchání zvolna vaříme asi 45 minut. Osolíme ji a opepříme. Jestliže omáčka příliš zhoustne, zředíme ji trochou vody.

  • 3

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce. Nalijeme na ně dvě třetiny množství omáčky, posypeme je petrželkou a dobromyslí a opatrně zamícháme. Jednotlivé porce upravíme na talíře a servírujeme. Zbytek omáčky podáváme zvlášť.

Komentáře k receptu