Salát s hovězím masem a kapary

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 800 g Hovězí plec pečená
  • 300 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 300 g Řeřicha
  • 50 g Kapary
  • 150 ml Olej olivový
  • 40 ml Ocet vinný
  • 6 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 633 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 428 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 367.7 mg
  • Vláknina 1965 mg
  • Vitamín A 1965 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.9 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo 8 minut, ihned zchladíme ve vodě a oloupeme, nakrájíme na osminky.

  • 2

    Zálivku připravíme z vinného octa, oleje, pepře a soli, důkladně protřepeme.

  • 3

    Slabé plátky hovězího masa naskládáme na střed tácu, dokola po okraji rozložíme snítky řeřichy, na ně naklademe osminky vajec a plátky rajčat. Celé polijeme připravenou zálivkou a posypeme kapary.

Komentáře k receptu