Pečená zelenina se špagetami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 805 kcal
- Sacharidy 113 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1029 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 113 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 854.7 mg
- Vláknina 17445 mg
- Vitamín A 17445 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 102.9 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek rozdělíme na stroužky a oloupeme. Rajčata a cibuli rozpůlíme. Papriky rozpůlíme a odstraníme z nich semena a přepážky.
-
2
Zeleninu rozložíme v jedné vrstvě do velkého pekáče, přelijeme ji octem a olejem, osolíme a opepříme. Pečeme doměkka asi 50 minut při 190 °C, po vychladnutí ji rozmixujeme na hladkou kaši, podle chuti přisolíme a připepříme.
-
3
Ke konci pečení zeleniny připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente a scedíme.
-
4
Na talíře dáme těstoviny, přidáme rozmixovanou pečenou zeleninu. Jednotlivé porce posypeme hoblinkami parmazánu, olivami a pepřem.