Krkonošská libečková česnečka- opiška

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Chléb konzumní
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Libeček
  • 2 polévková lžíce Kopřiva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 286 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 303 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 11.8 mg
  • Draslík 31 mg
  • Vláknina 624 mg
  • Vitamín A 624 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Libeček (opich) a mladé kopřivy omyjeme, nakrájíme na tenké nudličky. Tvrdší chleba rozkrájíme na kostičky, usmažíme je v pánvi na sádle do zlatova, česnek utřeme se solí.

  • 2

    V hrnci přivedeme k varu litr vody, přimícháme máslo, česnek, libeček, kopřivy a hrnec odstavíme z plotny. Bylinky nevaříme.

  • 3

    Polévku rozlijeme do talířů, podáváme k ní osmažený chléb.

Komentáře k receptu