Podkrkonošská hladká Ančka s liškami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 500 g Lišky čerstvé
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 0.5 kávová lžička Kmín mletý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 233 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 280 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 142.1 mg
  • Draslík 288 mg
  • Vláknina 3182.6 mg
  • Vitamín A 3182.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostky. Vložíme je do hrnce s litrem vody, přidáme sůl, kmín, dáme je vařit.

  • 2

    Očistíme a omyjeme čerstvé lišky, přidáme je vařit k bramborům. Polévku vaříme při mírné teplotě asi 20 minut.

  • 3

    Ve smetaně rozkvedláme mouku, vajíčka a vaječnou směs přimícháme do polévky, až jsou brambory s liškami téměř uvařené.

  • 4

    Hladkou Ančku s liškami dochutíme bílým pepřem, octem, solí, případně i cukrem, necháme přejít varem a podáváme.

Komentáře k receptu