Jidášky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 396 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 18 g
- Sodík 309 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 169.7 mg
- Draslík 147.5 mg
- Vláknina 4023.2 mg
- Vitamín A 4023.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Utřeme do pěny máslo s cukrem, solí, 3 žloutky a nastrouhanou citronovou kůrou.
-
2
Přidáme vykynutý kvásek, mouku, mléko a vypracujeme jemné těsto, nesmí být příliš tuhé. Posypeme je moukou, přikryjeme ubrouskem a dáme kynout.
-
3
Z vykynutého těsta vyválíme plát o tloušťce 2 cm. Kulatou formičkou na koblihy vykrajujeme kolečka a rýhovacím kolečkem naznačíme mřížky.
-
4
Koláčky klademe ve větší vzdálenosti na plech, který jsme předem vymazali tukem. Necháme je chvíli kynout.
-
5
Před vložením do trouby je potíráme rozšlehaným žloutkem. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova.
-
6
Studené jidášky pokapeme medem a podáváme.