Olihňové jednohupky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 36

Suroviny

  • 100 g Salát hlávkový
  • 600 g Olihně
  • 50 g Řasa Nori
  • 130 ml Omáčka sójová
  • 130 ml Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 21 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 38.8 mg
  • Draslík 41.7 mg
  • Vláknina 102.2 mg
  • Vitamín A 102.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olihně kuchyňsky upravíme a oddělíme chapadla a těla. Těla opláchneme tekoucí studenou vodou a prsty z nich odstraníme tenkou šedou blanku. Chapadla rovněž opláchneme.

  • 2

    Salátové listy spaříme vařící vodou a vysušíme. Chapadla zabalíme do salátových listů a poté do řasy nori. Namočíme do vody.

  • 3

    Balíčky vložíme do těl olihní a upevníme párátky.

  • 4

    Na pánvi smícháme sójovou omáčku, vodu a cukr. Mírně přidáme oheň a opatrně vložíme balíčky olihní. Přikryjeme a dusíme asi 20 minut. Vyjmeme z pánve, osušíme a dáme vychladit do chladničky. Před podáváním nakrájíme na plátky.

Komentáře k receptu