Hovězí pekingské nudle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Cuketa
  • 450 g Hovězí svíčková
  • 150 g Hrášek
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 100 g Cibulka jarní
  • 500 g Nudle čínské vaječné
  • 60 g Paprika žlutá
  • 60 g Paprika červená
  • 2 kávová lžička Mouka kukuřičná
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Omáčka Hoisin
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 365 kcal
  • Sacharidy 107 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 153 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 107 g
  • Cholesterol 47.4 mg
  • Draslík 769.1 mg
  • Vláknina 8007 mg
  • Vitamín A 8007 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 78.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nudle uvaříme podle návodu na obalu a důkladně slijeme. Uchováme v teple.

  • 2

    Smícháme kousky masa, česnek, nasekanou chilli papričku, sójovou omáčku, sůl a pepř. V jiné míse důkladně spojíme kukuřičnou mouku s 1 lžící vody, potom do směsi vmícháme ocet.

  • 3

    Ve woku rozpálíme olej. Vložíme maso s marinádou a za stálého míchání je opékáme 4 minuty.

  • 4

    Přidáme papriky a restujeme další 2 minuty. Vmícháme na proužky nakrájenou cuketu a hrášek a ještě 3 minuty opékáme. Snížíme teplotu a přidáme směs s kukuřičnou moukou a omáčku hoisin. Dobře promícháme a restujeme další 2 minuty, dokud maso a zelenina nejsou hotové. Směs rozložíme na talíře s nudlemi a před podáváním posypeme nasekanou jarní cibulkou.

Komentáře k receptu