Vietnamská polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 510 g Pangasius - filety
  • 100 g Shiitake houby
  • 300 g Zelí čínské
  • 150 g Nudle čínské vaječné
  • 30 g Koriandr čerstvý
  • 1500 ml Vývar drůbeží
  • 400 ml Voda pitná
  • 10 ml Olej sezamový
  • 30 polévková lžíce Mouka kukuřičná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 670 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1190 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 329.6 mg
  • Vláknina 4040 mg
  • Vitamín A 4040 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přivedeme k varu kuřecí vývar. Přidáme rybu. Jakmile začne vařit, snížíme teplotu tak, aby tekutina jen probublávala. Zakryjeme poklicí a vaříme asi 10 minut. Přidáme nakrájené houby a čínské zelí, necháme mírně vařit ještě několik minut.

  • 2

    Ve vodě rozmícháme dohladka mouku, vzniklou směs nalijeme do stále bublající polévky. Znovu přivedeme k varu a zlehka vaříme za občasného míchání asi 2 minuty, dokud vývar nezhoustne a nezůstane čirý. Poté vmícháme sezamový olej.

  • 3

    Do vařící vody vložíme nudle a vaříme je 6 minut. Slijeme je, rozdělíme do 4 servírovacích misek a zalijeme polévkou. Ozdobíme několika lístky koriandru.

Komentáře k receptu