Sardinky v trojobalu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Sardinka obecná
  • 15 g Strouhanka
  • 15 g Máslo čerstvé
  • 60 g Cibulka jarní
  • 5 g Chilli paprička
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 ml Olej stolní
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 386 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 50 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 73.2 mg
  • Draslík 100 mg
  • Vláknina 1838.8 mg
  • Vitamín A 1838.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme ochucené máslo. Zamícháme máslo s mátou, jarní cibulkou, česnekem a chilli papričkou. Zabalíme do fólie a vyválíme váleček. Necháme ztuhnout v lednici. Sardinky obalíme v trojobalu.

  • 2

    Ve pánvi rozpálíme olej a třetinu másla a dozlatova v ní během minutky z obou stran osmažíme sardinky. Podáváme s ochuceným máslem, posypané mletým pepřem.

Komentáře k receptu