Zbojnická čočková polévka

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 30 g Brambory
  • 30 g Kedlubna
  • 175 g Čočka červená
  • 50 g Mrkev kořen
  • 120 g Klobása Dunajská
  • 3 g Česnek
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 2 l Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 621 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 1088 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 234 mg
  • Vláknina 7606.3 mg
  • Vitamín A 7606.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čočku namočíme do studené vody. Zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné kostičky.

  • 2

    V hrnci rozpálíme lžíci oleje, přidáme zeleninu, 5 minut restujeme. Přidáme čočku, bobkový list, podlijeme vývarem a na mírném ohni dusíme, až vše změkne.

  • 3

    Mezitím rozehřejeme zbytek oleje, na kterém opečeme kolečka klobásy.

  • 4

    Uvařenou polévku dochutíme octem, cukrem, solí a pepřem. Vyjmeme bobkový list, vložíme klobásu a promícháme.

  • 5

    Můžeme podávat i s pečivem jako chutnou večeři.

Komentáře k receptu