Rýžový nákyp s paprikami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rýže loupaná
  • 200 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 80 g Olivy černé
  • 2 kávová lžička Olej olivový
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Bazalka
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika červená
  • 10 ks Rajčata sušená sterilovaná
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2120 kcal
  • Sacharidy 223 g
  • Tuky 130 g
  • Sodík 2245 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 220 g
  • Cholesterol 134.9 mg
  • Draslík 11701.5 mg
  • Vláknina 92209.8 mg
  • Vitamín A 92209.8 mg
  • Vitamín B6 2.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 783.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži vaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu. Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. Papriky omyjeme, rozpůlíme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Bazalku omyjeme, lístky otrháme a nasekáme najemno. Cibuli oloupeme a nasekáme.

  • 2

    Sušená rajčata nakrájíme na proužky, smícháme s uvařenou rýží, osolíme, opepříme a vložíme do zapékací mísy. Vejce rozšleháme v mléce, osolíme, opepříme a přelijeme rajčata s rýží. Vložíme do trouby a dáme zapéct na 10 minut.

  • 3

    Na pánvi rozpálíme olej a cibuli, papriku a rajčata na něm 4 minuty podusíme. Bílek z druhého vejce ušleháme do tuhého sněhu. Ovčí sýr a olivy rozmixujeme a okořeníme bazalkou, solí a pepřem. Zeleninu smícháme se sněhem a umixovaným sýrem s olivami, rozložíme na zapečenou rýži a dáme péct do trouby na dalších 30 minut. Po upečení ihned podáváme.

Komentáře k receptu