Mrazíkova zeleninová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 207 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 17 g
- Sodík 1245 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 8.5 mg
- Draslík 684 mg
- Vláknina 8047.2 mg
- Vitamín A 8047.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.2 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve si očistíme a na kostičky nakrájíme brambory, mrkev, kedlubnu a namočíme si houby do studené vody.
-
2
Potom v hrnci rozpustíme máslo, vsypeme do něho drobně nakrájenou cibuli s pórkem a krátce opečeme. Přidáme mrkev, brambory a kedlubnu, ještě asi dvě minuty mícháme.
-
3
Zmírníme oheň, osolíme, přidáme namočené houby, podlijeme vývarem, přiklopíme a vaříme, až je zelenina téměř měkká. Poté do polévky vložíme nasekaný špenát a zvolna dovaříme.
-
4
Polévku podáváme horkou. Můžeme ozdobit sekanými vařenými vejci. být.