Zvěřinový vývar po sečuánsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Celer - nať
  • 200 g Celer bulvový
  • 200 g Mrkev kořen
  • 40 g Petržel - nať
  • 250 g Zelí hlávkové bílé
  • 20 g Zázvor celý
  • 30 g Zázvor celý
  • 200 g Petržel kořen
  • 600 g Jelení maso
  • 500 g Kosti srnčí
  • 80 g Houby enoki
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 9 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 3 ks Cibule
  • 2 ks Česnek
  • 2 ks Jalovec
  • 2 ks Hřebíček
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 0.5 l Víno červené
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.5 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.5 polévková lžíce Chilli omáčka
  • 2 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 607 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 132 g
  • Sodík 189 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 133.5 mg
  • Draslík 1532.1 mg
  • Vláknina 34494.7 mg
  • Vitamín A 34494.7 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 124.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme a omyjeme zázvor s česnekem a obojí nasekáme najemno.

  • 2

    Čerstvé houby enoky (penízovka sametonohá) omyjeme a pokrájíme.

  • 3

    Chilli papričku omyjeme, odstraníme jadérka a nakrájíme na jemné kolečka. Vše v míse smícháme a dáme stranou. Zelí nakrájíme zešikma na tenké proužky. Cibulku nakrájíme též zešikma na tlustší kolečka.

  • 4

    V hrnci si rozpálíme olej s máslem a všechnu zeleninu krátce restujeme. Přilijeme 1 litr zvěřinového bujonu, dáme do něj pokrájené uvařené jelení maso, houby, chilli omáčku, sojovou omáčku a vaříme přibližně 7 -10 minut.

  • 5

    Polévku podáváme posypanou omytou, drobně pokrájenou petrželkou.

  • 6

    Zvěřinový bujon [28678]:

  • 7

    Mrkev, celer, petržel a zázvor oloupeme, omyjeme a pokrájíme na větší kousky.

  • 8

    Omyjeme po dvou snítkách petrželovou a celerovou nať (asi 80 g). Cibule očistíme z vrchní slupky, omyjeme a rozkrojíme na poloviny.

  • 9

    V pánvi na olivovém oleji cibule opečeme po rozkrojené straně dozlatova.

  • 10

    Maso ze zvěřiny a kosti omyjeme, maso pokrájíme na kusy a dáme do většího hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Po 1-2 minutách vaření vodu slijeme, zalijeme znovu 1,5 litrem čisté vody, přidáme všechnu zeleninu, opečené cibule, sůl, mletý a celý barevný pepř, 2 kuličky jalovce, 2 hřebíčky, zázvor, dolijeme 0,5 litru červeného vína a přivedeme k varu. Pak hned snížíme teplotu a polévku necháme jen mírně 1,5 hodiny probublávat. Podle potřeby dochutíme solí a přecedíme.

  • 11

    Čistý zvěřinový bujon můžeme podávat i s pokrájeným uvařeným masem.

Komentáře k receptu