Polévka z pšeničné špaldy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Celer - nať
  • 60 g Cibule
  • 120 g Mrkev kořen
  • 200 g Pórek
  • 1000 g Skopová kýta
  • 200 g Pšenice Špalda
  • 2 ks Hřebíček
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 653 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 101 g
  • Sodík 11 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 119.7 mg
  • Vláknina 4375.5 mg
  • Vitamín A 4375.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kýtu vložíme do hrnce, zalijeme 3 l vody a dáme vařit. Během varu odebíráme vzniklou pěnu.

  • 2

    Cibuli oloupeme a propícháme hřebíčkem.

  • 3

    Celerovou nať omyjeme společně s pórkem a svážeme nití k sobě.

  • 4

    Mrkev oloupeme a omyjeme.

  • 5

    Zeleninu, cibuli, neloupaný česnek a špaldu přisypeme k masu a necháme vařit.

  • 6

    Přiklopené vaříme 50 minut.

  • 7

    Před servírováním odstraníme nit z pórků a ihned podáváme.

Komentáře k receptu