Smažený domácí sýr

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Tvaroh jemný
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 3 g Kmín drcený
  • 50 g Pažitka
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 222 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 490 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 101.6 mg
  • Draslík 58.7 mg
  • Vláknina 782.5 mg
  • Vitamín A 782.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Měkký tvaroh dáme do misky, přikryjeme a odložíme na teplé místo na 1 až 3 dny, dokud se tvaroh nezačne roztékat. Pravidelně promícháme. Když je sýr rozteklý, přidáme žloutek, máslo, sůl, kmín a smažíme na rozpáleném oleji na pánvi s nepřilnavým povrchem. Když vznikne kompaktní hmota, odstavíme. Posypeme nasekanou pažitkou. Ještě teplé a tekuté můžeme mazat na pečivo, ztuhlé naporcujeme a podáváme s pečivem a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu