Skopové kotlety zapečené se zeleninou
Suroviny
- 50 g Cibule
- 30 g Máslo čerstvé
- 50 g Sádlo škvařené
- 20 g Strouhanka
- 50 g Celer bulvový
- 50 g Petržel kořen
- 400 g Brambory vařené
- 50 g Mrkev kořen
- 250 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 ks Skopové kotlety
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 729 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 78 g
- Sodík 655 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 21.1 mg
- Draslík 511.8 mg
- Vláknina 6879.5 mg
- Vitamín A 6879.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a vyskládáme do máslem vymazaného pekáčku. Kotlety polijeme rozpuštěným sádlem, posypeme troškou strouhanky a vložíme na 10 minut do vyhřáté trouby.
-
2
Mezitím nahrubo nastrouháme mrkev, celer, petržel, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Zeleninu přidáme ke kotletám do pekáčku, podlijeme vývarem a pečeme ještě 30 až 35 minut.
-
3
Podáváme s vařeným bramborem.