Párkový salát s nivou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Párky telecí
  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 50 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 2 g Cukr krupice
  • 6 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 50 g Petržel - nať
  • 30 g Máta
  • 100 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 200 g Okurky nakládané
  • 60 ml Ocet vinný červený
  • 120 ml Olej olivový
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Salát ledový
  • 0.5 špetka Chilli paprička sušená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 513 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 952 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 60.8 mg
  • Draslík 346.8 mg
  • Vláknina 3328.5 mg
  • Vitamín A 3328.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí párky uvaříme na mírném ohni, lehce propícháme vidličkou, aby nepopraskaly. Vychladlé je osušíme a nakrájíme na slabá kolečka.

  • 2

    Všechny druhy sýra nakrájíme nebo nadrobíme najemno, vložíme do mísy, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájené kyselé okurky a párky. V jiné míse připravíme nálev - nasekáme nadrobno petrželku, mátu, zalijeme citronovou šťávou a octem, můžeme přidat půl lžičky cukru, také sůl, pepř a dle chuti chilli. Nakonec po troškách vléváme olej. Dresinkem zalijeme párkovo-sýrovou směs, důkladně promícháme a zakryté dáme do ledničky hodinu odležet.

  • 3

    Mezitím opereme ledový salát, rozdělíme ho na listy, nejmenší necháme na ozdobu. Na mělké míse utvoříme ze salátu misku a na ní vytvoříme kopeček z vychlazeného párkového salátu. Vrchol ozdobíme zbylými listy. Podáváme s pečivem.

Komentáře k receptu