Rostbíf po labužnicku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 620 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 50 g
- Sodík 402 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 105 mg
- Draslík 779.3 mg
- Vláknina 4486.3 mg
- Vitamín A 4486.3 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso vcelku si naložíme den předem. Celý kus masa osolíme, opepříme, okmínujeme, posypeme sladkou paprikou a saturejkou. Celer nastrouháme nahrubo, cibuli pokrájíme nadrobno. Celer smícháme s cibulí a maso v zelenině obalíme ze všech stran. Dáme do ledničky a necháme uležet do druhého dne.
-
2
Z masa odstraníme zeleninu a na rozpáleném oleji opékáme ze všech stran. Do masa nikdy nepícháme, aby nevytekla šťáva. Maso přendáme do pekáčku i s olejem, přidáme 2 lžíce másla a zapékáme 20 minut. V polovině pečení maso obrátíme. Maso vyjmeme z pekáčku, položíme na plech jen s tukem, který zůstal na masu a pečeme dalších 20 minut.
-
3
Nyní maso nakrájíme na slabé plátky a podáváme s bramborem.