Brynzovo- bylinkový dip

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Tvaroh jemný
  • 150 g Máslo bylinkové
  • 100 g Sýr Brynza
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Meduňka
  • 3 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 199 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 59 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 5 mg
  • Draslík 30.4 mg
  • Vláknina 569.6 mg
  • Vitamín A 569.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy vložíme tvaroh, bylinkové máslo, smetanu a brynzu a vše pečlivě utřeme do hladké pěny.

  • 2

    Do jiné misky prolisujeme česnek a přidáme nadrobno nasekané všechny bylinky, důkladně promícháme, osolíme, opepříme a nakonec vmícháme do tvarohové pěny.

  • 3

    Dip můžeme servírovat například na očištěné poloviny paprik nebo na kolečka nakrájeném celozrnném rohlíku. Přizdobíme nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu