Těstovinové caravelle plněné sépiemi

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Cuketa
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Petržel - nať
  • 80 g Chléb toastový
  • 5 g Šafrán
  • 5 g Tymián čerstvý
  • 300 g Sépie
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 100 ml Víno bílé
  • 100 ml Vývar rybí
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 577 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1504 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 305 mg
  • Draslík 630.1 mg
  • Vláknina 8440 mg
  • Vitamín A 8440 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie a necháme 20 minut odpočinout. Rozehřejeme olej se stroužkem česneku. Očištěné sépie nakrájíme na větší kousky a na pánvi je osmahneme 3 minuty. Vyjmeme stroužek česneku. Toastový chléb namočíme do mléka. Vymačkejte ho a rozmixujeme společně se sépiemi. Osolíme, opepříme a přidáme petržel.

  • 2

    Na pánev, ve které jsme osmahli sépie, přilijeme víno a rybí vývar a vaříme tak dlouho, dokud se tekutiny nevyvaří na polovinu. Z těsta vyválíme slabý plát, nakrájíme ho na obdélníky a na ně dáme sépiovou náplň. Přeložíme je na polovinu a konce těsta smáčkněte k sobě, abychom utvořili „bonbony". Oloupané cukety nakrájíme na slabé proužky. Máslo ohřejeme, cukety na něm osmahneme dorůžova a přidáme k nim rybí vývar povařený s vínem.

  • 3

    Caravelle uvaříme 4 minuty v osolené vodě, přidáme je do omáčky a ihned podáváme.

Komentáře k receptu