Raviotoni s omáčkou z oliv

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Kapary
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Mouka žitná celozrnná
  • 15 g Sůl
  • 150 g Jeseter ruský
  • 40 g Olivy černé
  • 10 g Petržel - nať
  • 5 g Bazalka
  • 100 g Jeseter ve vlastní šťávě
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 ml Víno bílé
  • 180 ml Olej olivový extra panenský
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Brambory rané
  • 1 ks Pomeranče
  • 4 ks Rajčata
  • 2 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 893 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 1611 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 150.7 mg
  • Draslík 673.8 mg
  • Vláknina 21377.5 mg
  • Vitamín A 21377.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.4 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, vajec a trochy vody připravíme těsto a necháme odpočinout. Na rozpáleném oleji osmažíme stroužek česneku, vložíme pokrájené maso z jesetera a podlijeme vínem. Vaříme 5 minut, maso rozmixujeme se smetanou, uvařenou bramborou, kapary a nastrouhanou pomerančovou kůrou. Na plech nasypeme hrubou sůl, dáme na ni plátek z jesetera a osolíme, v předehřáté troubě na 190 °C pečeme 25 minut.

  • 2

    Olej s jemně nakrájeným česnekem a petrželkou rozehřejeme, přidáme na kostičky pokrájená rajčata a olivy. Plátky vyndáme z trouby, odstraníme kůrku ze soli, nakrájíme na sousta, vložíme do omáčky a dochutíme.

  • 3

    Z poloviny těsta vyválíme nepříliš tenký plát, poklademe kopečky náplně a položíme další plát těsta. Kulatým vykrajovátkem s obloučky utvoříme ravioloni a vaříme 3 minuty v osolené vodě s troškou oleje.

  • 4

    Scedíme, krátce povaříme na pánvi s omáčkou, ozdobíme bazalkou a podáváme.

Komentáře k receptu