Bažant na rybízu

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 540 g Rybíz černý
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 20 ml Olej stolní
  • 125 ml Vývar zeleninový
  • 1.2 kg Bažant obecný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 927 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 754 mg
  • Bílkoviny 73 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 265.4 mg
  • Draslík 1221.4 mg
  • Vláknina 1225 mg
  • Vitamín A 1225 mg
  • Vitamín B6 2.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 262.1 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 90.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 220 °C. Bažanty omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme. V pekáči rozehřejeme olej, vložíme do něj bažanty. V troubě pečeme dorůžova asi 20 minut, průběžně poléváme vývarem. Bažanty vyjmeme a uložíme na teplé místo.

  • 2

    K vypečené šťávě přidáme 500 g rybízu a prudce vaříme asi 10 minut. Šťávu přecedíme. Vmícháme smetanu a znovu povaříme.

  • 3

    Omáčku vložíme do mixéru a zašleháme do ní studené máslo. Přidáme rybíz a omáčku krátce prohřejeme. Bažanty naporcujeme a podáváme v horké omáčce. Vhodnou přílohou jsou bramborové noky a salát.

Komentáře k receptu