Marinovaný bažant

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1500 g Bažant obecný
  • 120 g Cibule
  • 80 g Mrkev kořen
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Jalovec
  • 150 g Celer řapíkatý
  • 400 ml Olej olivový
  • 150 ml Víno bílé
  • 80 ml Ocet vinný
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1630 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 181 g
  • Sodík 669 mg
  • Bílkoviny 86 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 266.3 mg
  • Draslík 1096.7 mg
  • Vláknina 4249.5 mg
  • Vitamín A 4249.5 mg
  • Vitamín B6 2.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme marinádu: očistíme, omyjeme a nadrobno nakrájíme zeleninu. Smícháme ji s bobkovým listem, rozmačkanými jalovčinkami a vínem. Přidáme polovinu olivového oleje smíchaného s octem.

  • 2

    Bažanty omyjeme, osušíme a naporcujeme. Osolíme a opepříme. Porce bažantů necháme přes noc pod pokličkou uležet v marinádě.

  • 3

    Troubu předehřejeme na 250°C. Maso vyjmeme z marinády a na zbytku oleje osmažíme dozlatova. Zaprášíme moukou, přidáme marinádu a necháme přejít varem. Vložíme do trouby.

  • 4

    Bažanty pečeme asi 10 minut. Pak snížíme teplotu na 120°C a pozvolna pečeme další 2 hodiny. Bažanty vyjmeme, sebereme tuk a omáčku propasírujeme. Porce masa upravíme na talíře a zalijeme omáčkou.

Komentáře k receptu