Tuňák na jehle se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Tuňák obecný
  • 8 ks Pečivo pšeničné běžné máslové
  • 2 ks Cibule červená
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Limetka
  • 1 ks Salát kadeřavý
  • 12 ks Rajčata Cherry
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Oregano sušené
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 351 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 81 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 57 mg
  • Draslík 864.4 mg
  • Vláknina 7852.8 mg
  • Vitamín A 7852.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 88.4 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na grilování si připravíme pokrájené kostky steaků z tuňáka, papriky zbavené semen a nakrájené na přiměřeně velké čtverce, cibuli nakrájíme na klínky, cuketu na plátky. V misce smícháme s olejem oregano a pepř.

  • 2

    Na osm jehel, případně špejlí, střídavě napichujeme maso a zeleninu a cherry rajčata, vše poté potřeme olejovou směsí, špízy položíme na grilovací pánev a grilujeme za občasného otáčení zhruba čtvrt hodiny.

  • 3

    Hotové špízy hned servírujeme s měsíčky limetky, salátem a pečivem.

Komentáře k receptu