Fazolové kuře
Suroviny
- 500 g Fazole bílé
- 25 g Máslo čerstvé
- 60 g Anglická slanina
- 900 g Kuře
- 30 g Med včelí
- 250 g Červená řepa
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 25 ml Olej olivový
- 300 ml Džus hroznový
- 150 ml Vývar drůbeží
- 12 ks Šalotka
- 2 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1602 kcal
- Sacharidy 190 g
- Tuky 55 g
- Sodík 1039 mg
- Bílkoviny 88 g
- Uhlovodany 185 g
- Cholesterol 186.5 mg
- Draslík 4706.7 mg
- Vláknina 42886.2 mg
- Vitamín A 42886.2 mg
- Vitamín B6 3.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 66.3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Namočené fazole uvaříme ve vodě doměkka.
-
2
V pekáči zprudka smažíme na olivovém oleji a másle asi 5 minut slaninu a naporcované kuřecí maso obalené v mouce. Maso za stálého míchání podlijeme moštem a vývarem, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Přidáme fazole, zakryjeme pekáč a pečeme 1 a 1/2 hodiny v troubě předehřáté na 160°C. Zhruba 15 minut před koncem pečení odstraníme pokličku, přidáme vařenou červenou řepu a pokrm dopečeme bez pokličky - zapečeme.
-
3
Na pánvi osmahneme šalotky, přelijeme je medem a ještě 5 minut za stálého mícháni zahříváme.
-
4
Hotové jídlo rozdělíme na talíře, přidáme šalotky a podáváme.