Fazolové kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Fazole bílé
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 60 g Anglická slanina
  • 900 g Kuře
  • 30 g Med včelí
  • 250 g Červená řepa
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 25 ml Olej olivový
  • 300 ml Džus hroznový
  • 150 ml Vývar drůbeží
  • 12 ks Šalotka
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1602 kcal
  • Sacharidy 190 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 1039 mg
  • Bílkoviny 88 g
  • Uhlovodany 185 g
  • Cholesterol 186.5 mg
  • Draslík 4706.7 mg
  • Vláknina 42886.2 mg
  • Vitamín A 42886.2 mg
  • Vitamín B6 3.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 66.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Namočené fazole uvaříme ve vodě doměkka.

  • 2

    V pekáči zprudka smažíme na olivovém oleji a másle asi 5 minut slaninu a naporcované kuřecí maso obalené v mouce. Maso za stálého míchání podlijeme moštem a vývarem, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Přidáme fazole, zakryjeme pekáč a pečeme 1 a 1/2 hodiny v troubě předehřáté na 160°C. Zhruba 15 minut před koncem pečení odstraníme pokličku, přidáme vařenou červenou řepu a pokrm dopečeme bez pokličky - zapečeme.

  • 3

    Na pánvi osmahneme šalotky, přelijeme je medem a ještě 5 minut za stálého mícháni zahříváme.

  • 4

    Hotové jídlo rozdělíme na talíře, přidáme šalotky a podáváme.

Komentáře k receptu