Sépie s citronem a cibulkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Cibule
  • 500 g Sépie
  • 200 ml Olej olivový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Bobkový list
  • 3 ks Pepř černý celý
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 698 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 584 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 140 mg
  • Draslík 1135.7 mg
  • Vláknina 24610.5 mg
  • Vitamín A 24610.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibule oloupeme a najemno nasekáme. Očištěné, omyté a okapané sépie nakrájíme na větší kousky a krátce opečeme na rozehřátém oleji spolu s cibulí.

  • 2

    Česnek oloupeme a prolisujeme a nasypeme k opečeným sépiím. Přidáme bobkové listy, kuličky pepře a sůl. Takto ochucené sépie dusíme alespoň 1 hodinu.

  • 3

    Hotové sépie vyjmeme, dochutíme solí, mletým pepřem a citronovou šťávou a podáváme obložené plátky citronu a posypané nasekanými lístky bazalky.

Komentáře k receptu