Parma v rajčatové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Petržel - nať
  • 6 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 600 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 3 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 4 dl Víno bílé
  • 1 kg Parma
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 360 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 650 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 541.7 mg
  • Vláknina 6543.2 mg
  • Vitamín A 6543.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Parmy očistíme, oddělíme hlavy, stáhneme kůži, naporcujeme a osolíme.

  • 2

    V hrnci rozpálíme olej, na něm orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a bobkový list. Přidáme rajčata, osolíme, opepříme a necháme chvíli povařit, dokud omáčka nezhoustne. Potom vložíme do hrnce porce ryb, podlijeme vínem, přisypeme nasekanou petržel, zakryjeme pokličkou a necháme vařit asi 30 minut.

Komentáře k receptu