Paprikové brambory s římským kmínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Paprika mletá sladká
  • 30 g Kmín římský
  • 15 g Pepř cayenský
  • 15 g Sůl
  • 450 g Brambory
  • 30 g Petržel - nať
  • 50 g Majonéza
  • 12 ml Olej kukuřičný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 277 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1537 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1173.5 mg
  • Vláknina 28955 mg
  • Vitamín A 28955 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.4 mg
  • Vitamín E 8.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V malé misce smícháme papriku, římský kmín, cayenský pepř a sůl.

  • 2

    Brambory nakrájíme podélně na osminy. Ve velké pánvi se silným dnem rozehřejeme vrstvu oleje o výšce 2,5 cm, vložíme brambory a na mírném ohni 10 minut smažíme dozlatova, během smažení brambory otočíme. Vyjmeme a osušíme na kuchyňských utěrkách.

  • 3

    Horké brambory přendáme do mísy a posypeme směsí koření. Důkladně promícháme. Brambory přendáme na nahřátou servírovací mísu, ozdobíme snítkami petrželky a horké podáváme. Můžeme doplnit majonézou.

Komentáře k receptu