Nadýchaný mandlový koláč

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 25

Suroviny

  • 320 g Med včelí
  • 330 g Mouka mandlová
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 60 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Tresť vanilková
  • 12 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Kardamom
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 108 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 40 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 118.7 mg
  • Draslík 44.2 mg
  • Vláknina 62.4 mg
  • Vitamín A 62.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 150°C nebo na stupeň 2. Máslem vymažeme pečící plech. Vezmeme 6 vajec a oddělíme bílky od žloutků. Šleháme bílky asi 10 minut, dokud neztuhnou. Dáme stranou.

  • 2

    Med smícháme s horkou vodou, aby vznikl zředěný sirup. Do sirupu přidáme zbývajících 6 vajec, 6 žloutků, kardamom, vanilkovou esenci a mandlovou mouku.

  • 3

    Promícháme. Pomalu vmícháme dotuha vyšlehané vaječné bílky.

  • 4

    Směs dáme na máslem vymazaný plech a pečeme 20-30 minut nebo dozlatova. Konzistence upečeného koláče by měla být nadýchaná a lehká.

  • 5

    Necháme vychladnout a nakrájíme na malé čtverečky.

Komentáře k receptu