Řezy z mořského jazyka s humrem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Mořský jazyk
  • 80 g Humr
  • 600 g Brambory pečené
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 150 ml Vývar rybí
  • 25 ml Citronová šťáva
  • 120 ml Omáčka Kari
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 604 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 448 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 74 g
  • Cholesterol 98.5 mg
  • Draslík 1497.9 mg
  • Vláknina 23829.5 mg
  • Vitamín A 23829.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.7 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety rozkrojíme na 4 porce, vložíme do hrnce, přidáme 1 lžíci másla, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou a zakryté povaříme 12 minut. Vařené maso z humra nakrájíme na plátečky.

  • 2

    Filety rozdělíme na talíře, na ně položíme kousky humra a přelijeme horkou kari omáčkou. Podáváme s pečeným bramborem.

Komentáře k receptu