Sépie na černo se salátem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 20 g Petržel - nať
  • 600 g Sépie
  • 200 g Locika salátová
  • 5 g Pepř bílý
  • 80 ml Olej olivový
  • 1 špetka Šafrán
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 dl Víno bílé
  • 1 dl Omáčka rajčatová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 345 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1191 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 168 mg
  • Draslík 804.7 mg
  • Vláknina 3858.5 mg
  • Vitamín A 3858.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sépie očistíme, vykucháme a odstraníme hřbetní kost. Uschováme váčky s inkoustovou tekutinou. Odstranímte oči a zobáček, sloupneme kůži a promyjeme.

  • 2

    Oloupeme cibuli a stroužek česneku. Nasekáme a osmažíme na oleji. Zvýšíme plamen, přidáme celé sépie a za občasného zamíchání smažíme.

  • 3

    Zalijeme vínem a necháme vyvařit.

  • 4

    Přidáme rajčatovou omáčku, šafrán, nasekanou petrželku a pod pokličkou sépie dusíme na mírném plameni 25 minut,dokud nezměknou. Přilijeme inkoustovou tekutinu a vše promícháme.

  • 5

    Očistíme lociku, rozebereme na lístky, omyjeme a smažíme 5 minut na oleji, osolíme a opepříme.

  • 6

    Přemístíme na servírovací mísu, navrch dáme sépie s omáčkou a hotový pokrm podáváme.

Komentáře k receptu