Mořský jazyk Colbert

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 900 g Brambory vařené
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Strouhanka
  • 1000 g Mořský jazyk
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 200 ml Omáčka tatarská
  • 25 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 840 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 757 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 274.3 mg
  • Draslík 1152.3 mg
  • Vláknina 7356.3 mg
  • Vitamín A 7356.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.9 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu dobře očistíme, odřízneme černou kůži a nařízneme rybu na hřbetu od hlavy až k ocasu. Rybu naporcujeme a na hodinu namočíme do mléka.

  • 2

    Porce ryby vyjmeme z mléka, do dutin vložíme kousky másla, osolíme, opepříme, obalíme v mouce, namočíme v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance.

  • 3

    Na pánvi rozehřejeme 3 lžíce másla a kousky ryby usmažíme dozlatova. Na talířích porce ryby pokapeme citronovou šťávou. Takto upravená ryba je velmi šťavnatá.

  • 4

    Rybu podáváme s vařeným bramborem a tatarskou omáčkou.

Komentáře k receptu