Rolky z tresky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 g Pažitka
  • 600 g Treska aljašská
  • 40 g Řeřicha
  • 50 ml Olej olivový
  • 80 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 200 ml Víno bílé
  • 50 ml Ocet vinný
  • 5 ks Šalotka
  • 1 ks Čekanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 504 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 140 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 77.5 mg
  • Draslík 1462.1 mg
  • Vláknina 2162.5 mg
  • Vitamín A 2162.5 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.3 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotku, oloupeme a jemně ji nakrájíme. Ve vařící vodě spaříme čekankové listy, scedíme je, dáme stranou. Opereme pažitku a nasekáme ji. Nasekáme řeřichu. Do pánve nalijeme víno (2 lží-

  • 2

    ce si uschováme) a ocet, přidáme do kastrolu šalotku, uvedeme vše do varu a vaříme,dokud se dvě třetiny tekutiny nevyvaří. Postupně

  • 3

    vmícháme smetanu, stáhneme ze sporáku, propasírujte ji a dáme stranou.

  • 4

    Potřemete olejem plech na pečení a polijeme ho uschovaným vínem. Osolíme a opepříme plátky tresky, rozložíme je na plech a na každý položíme 2 listy čekanky. Zakapeme je olejem a posypeme nasekanou pažitkou a řeříchou.Plátky svineme.

  • 5

    Plech zakryjme pečicím papírem a v troubě předehřáté na 18O°C. Pečeme je 10 minut. Po vytažení z trotrouby je pokrájíme na stejnolměrné plátky, přendáme na mísu a podáváme s omáčkou.

Komentáře k receptu