Rýžový salát s fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 200 g Rýže loupaná
  • 60 g Olivy nakládané
  • 250 g Fazole červené sterilované
  • 50 g Ančovičky konzervované
  • 80 g Prosciutto sušené
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Žemle tuková
  • 3 ks Česnek
  • 1 ks Feferony
  • 1 dl Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Majoránka
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 523 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1573 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 28.1 mg
  • Draslík 393.9 mg
  • Vláknina 15721.8 mg
  • Vitamín A 15721.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži dobře promyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Uvařenou rýži odložíme do mísy. V druhé misce namočíme housku do zeleninového vývaru minimálně na 30 minut.

  • 2

    Mezitím nakrájíme nadrobno česnek, feferonku a s fazolemi je přidáme k rýži, osolíme, opepříme, přidáme lžíci octa a promícháme.

  • 3

    Anglickou slaninu a pršut pokrájíme na tenké proužky a usmažíme je v pánvi na 1 lžíci oleje a teplé přimícháme do salátu.

  • 4

    Pak přidáme rozmočenou housku, znovu promícháme a rozdělíme do misek.

  • 5

    Každou porci v misce obložíme olivami, ančovičkami a posypeme majoránkou.

  • 6

Komentáře k receptu