Pindžur s česnekem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Lilek
  • 500 g Rajčata
  • 500 g Paprikové lusky čerstvé
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 dl Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 520 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 494 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 712.8 mg
  • Vláknina 7553 mg
  • Vitamín A 7553 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 135.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky, rajčata a papriky omyjeme, osušíme a dáme na plech. Pečeme v troubě přibližně 30 minut při 180°C.

  • 2

    Opečená zelenina má téměř černě zbarvenou slupku, potom ji dáme do hrnce, přikryjeme pokličkou a necháme "zapařit", aby se nám lépe slupky stáhly. Všechnu zeleninu sloupneme a paprikám odstraníme jádřince.

  • 3

    Lilky, papriky a rajčata pomeleme na masovém strojku, dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme drobně pokrájený česnek, dosolíme podle chuti, pokapeme citronovou šťávou, polijeme olivovým olejem a promícháme.

  • 4

    Oleje přidáváme po troškách jen tolik, aby jej zelenina dostatečně vsákla.

Komentáře k receptu