Indické kuličky na kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Koriandr čerstvý
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Cizrna
  • 0.5 kávová lžička Kurkuma
  • 0.25 kávová lžička Pískavice řecké seno
  • 1 ks Cibule
  • 8 ks Chilli paprička
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 2 ks Zázvor mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Mléko - podmáslí
  • 1 šálek Urad dal
  • 0.25 šálek Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 521 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 96935 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 5.6 mg
  • Draslík 441.7 mg
  • Vláknina 45392 mg
  • Vitamín A 45392 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.4 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Channa dal (neboli cizrnu) necháme namočenou cca tři hodiny. Po oschnutí přidáme cibuli, zázvor, česnek, chilli papričku a sůl. Vše umixujeme, přidáme lístky koriandru a ze směsi vytvaruje kuličky, které vaříme na páře dvacet minut.

  • 2

    Podmáslí zahřejeme v kastrůlku, přidáme koriandr, kmín, channa dhal, pískavici řecké seno, kurkumu, kokosovou moučku na zahuštění, zázvor, chilli papričky, sůl a pepř.

  • 3

    Kuličky vložíme do omáčky a ohřejeme.

Komentáře k receptu