Jehněčí podušené v koření

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hrozinky
  • 800 g Jehněčí plec
  • 125 ml Jogurt bílý
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 375 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 1 polévková lžíce Kari koření
  • 0.27 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.25 polévková lžíce Zázvor mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 603 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 651 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 138.1 mg
  • Draslík 1055.7 mg
  • Vláknina 5400.8 mg
  • Vitamín A 5400.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.

  • 2

    Maso okořeníme a na másle ho ze všech stran orestujeme dohněda.

  • 3

    Ve stejné pánvi restujeme cibuli, česnek a až zesklovatí, přidáme kari, koření, mouku a smažíme další minutu za neustálého míchání. Poté přidáme vývar, hrozinky a maso. Vše za občasného míchání hodinu dusíme pod pokličkou.

  • 4

    Ke konci vmícháme jogurt, šťávu a podáváme.

Komentáře k receptu