Česnek v nálevu octu a cukru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 37 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 40 ml Ocet vinný
  • 40 ml Ocet kvasný lihový
  • 5 ks Česnek
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • 3 polévková lžíce Cukr třtinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 200 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 125 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 80.9 mg
  • Vláknina 525 mg
  • Vitamín A 525 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sloupneme dvě vnější slupky česneku a každý čtyřikrát nebo pětkrát nařízneme. V hrnci smícháme octy, cukry, sůl a poté co se ve varu rozpustí cukr, přidáme česnek. Musí být ovšem celý ponořený. Směs vaříme dvacet pět až třicet minut do změknutí. Po vaření ukládáme česnek do dózy, přikrytou potravinářskou folií, česnek musí opět zůstat pod hladinou.

Komentáře k receptu