Zapečené skopové s pórkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 948 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 74 g
- Sodík 793 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 374 mg
- Draslík 1130.1 mg
- Vláknina 9374 mg
- Vitamín A 9374 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.4 mg
- Vitamín E 3.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Skopové maso omyjeme, pokrájíme na malé kostky, osolíme a uvaříme do poloměkka. Pórek očistíme, omyjeme, pokrájíme na silnější kolečka a dáme do druhého hrnce. Přilijeme 2-3 dl vody, přidáme máslo a dusíme také do poloměkka. Pórek osolíme, přidáme mletou papriku a maso, dobře promícháme a společně povaříme. Když je maso měkké a tekutina vyvařená, přeložíme maso s pórkem do vymaštěného pekáče, polijeme vše rozšlehanými vajíčky a necháme zapéct.