Slepičí huspenina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1438 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 123 g
- Sodík 1044 mg
- Bílkoviny 164 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 540 mg
- Draslík 1913.1 mg
- Vláknina 39786.6 mg
- Vitamín A 39786.6 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové nožičky dobře očistíme a umyjeme.
-
2
Slepici bez krku a vnitřností též dobře očistíme, umyjeme a dáme společně s nožičkami do většího hrnce. Zalijeme studenou vodou a dáme vařit.
-
3
Přidáme kořenovou polévkovou zeleninu, cibuli, česnek, celý pepř, bobkový list a sůl. Vaříme minimálně 3 hodiny, až se maso odděluje od kosti. Uvařenou slepici a nožičky opatrně vyndáme z vývaru.
-
4
Maso ze slepice použijeme bez kůže a nakrájíme je na menší kousky.
-
5
Pokud na nožičkách je libové maso, tak je též nakrájíme a smícháme se slepičím masem, které rozdělíme do 6 hlubších misek a zalijeme scezeným čistým vývarem.
-
6
Misky s huspeninou dáme ztuhnout do lednice nebo na chladné místo.
-
7
Podáváme studené.
-
9