Jehněčí pečeně s bylinkovou krustou
Suroviny
- 100 g Majonéza
- 1500 g Jehněčí pečeně
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Rozmarýn čerstvý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kmín drcený
- 2 stroužek Česnek
- 0.5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 824 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 57 g
- Sodík 2176 mg
- Bílkoviny 75 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 343.1 mg
- Draslík 1115.6 mg
- Vláknina 1529.8 mg
- Vitamín A 1529.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a omytou pečeni částečně odřízneme od kosti, osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem a kmínem. Maso vložíme na pekáč, podlijeme vodou a pod pokličkou pečeme v dobře vyhřáté troubě.
-
2
Když je maso měkké, horní část potřeme připravenou směsí, vložíme zpět do trouby a pečeme asi 20 minut, až bude krusta upečená dokřupava. Upečené maso necháme v troubě ještě 10 minut, potom nakrájíme na porce a podáváme.
-
3
Příprava bylinkové krusty: Strouhanku smícháme s majonézou, okořeníme nadrceným rozmarýnem a nasekanou petrželkou, opepříme, vmícháme vejce a osolíme. Směs dobře prohněteme a dáme do chladničky.