Smetanová francouzská omáčka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 17 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Víno bílé
  • 500 ml Zakysaná smetana
  • 50 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 387 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 162 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 80 mg
  • Draslík 264.8 mg
  • Vláknina 977.2 mg
  • Vitamín A 977.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme jemně posekanou cibuli a lehce orestujeme. Podlijeme bílým vínem a povaříme 10 minut. Přilijeme kysanou smetanu a povaříme ještě 2 minuty. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 2

    Omáčku přecedíme přes jemné sítko a nakonec zakapeme citronovou šťávou.

Komentáře k receptu