Brambory zapečené s olivami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory vařené ve slupce
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 200 g Olivy nakládané
  • 50 g Strouhanka
  • 30 g Tuk
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 šálek Voda pitná
  • 0.5 šálek Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 570 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 1538 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 62.3 mg
  • Draslík 797.6 mg
  • Vláknina 16944.8 mg
  • Vitamín A 16944.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.8 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve slupce uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Smícháme je se zcezenými olivami nakrájenými na kousky a vložíme do zapékací mísy.

  • 2

    Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme mouku a připravíme světlou jíšku. Postupně ji zředíme vodou a smetanou, osolíme, opepříme a chvíli povaříme.

  • 3

    Potom do omáčky přidáme polovinu nastrouhaného sýru a nalijeme ji na brambory. Povrch posypeme na tuku osmaženou strouhankou a zbylým nastrouhaným sýrem.

  • 4

    Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

Komentáře k receptu